Website

Website

Wil je een veelzijdige website die past bij jouw wensen?
Dus geen knip- en plakwerk of kant-en-klare sjablonen, maar maatwerk. Dit leidt tot een uniek plekje op internet.

> Meer over websites

Onderhoud

Onderhoud

Vanzelfsprekend kun je bij mij terecht voor onderhoud van je website.

Met de IWD-strippenkaart koop je voordelig onderhoudstijd in.

> Meer over onderhoud

Logo

Ontwerp logo

Heb je zelf al ideeën of heb je geen idee? Niet (helemaal) tevreden met je huidige logo?

Een nieuw logo of een restyle behoort tot de mogelijkheden.

> Meer over logo's

Huisstijl

Huisstijl

Laat je huisstijl spreken via verschillende kanalen.

Op visitekaartjes, brochures, prijslijst, nieuwsbrief, Twitter-, Facebook- of Google+pagina.

> Meer over huisstijl

Fotografie

Fotografie

Een foto zegt soms meer dan duizend woorden.

Ik kom graag langs om de boodschap die je wilt uitdragen te vangen in één of meerdere foto's.

> Meer over fotografie

Beeldbewerking

Beeldbewerking

Wil je meer dan een gewone foto?

Een foto verbeteren, kleuren aanpassen en tekst toevoegen of deel 'uitknippen' zijn enkele mogelijkheden.

> Lees over de mogelijkheden

Advies

Advies over open source software

Advies over het gebruik van open source software?

Ingmar Webdesign heeft ruime ervaring met diverse open source softwarepakketten.

> Meer over advies

Installatie

Installatie

Overstappen op gratis te gebruiken besturingssysteem zoals Ubuntu of Linux Mint? Installatie van open source software pakketten (ook voor Windows)?

> Lees over mijn werkwijze

Websites bouwen vanaf 'de grond', mijn specialisme

Hand gecodeerde html

Ik ben gespecialiseerd in het bouwen van websites in hand gecodeerde html. Daarbij maak ik gebruik van de nieuwste technieken zoals html5 (voor weergeven van inhoud), css2 & 3 (voor het vormgeven van de website) en jQuery (voor speciale effecten en vormgeving). Deze technieken zijn de standaarden van 'morgen'. Je website zal zo op moderne en toekomstige apparaten goed functioneren.

Veel van mijn klanten gebruiken Piwik voor het weergeven van hun webstatistieken. Piwik is een open soure webanalyse pakket. Bekijk de Piwik demo om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

Responsief ontwerp

Daarnaast kan ik ook een website opleveren die flexibel is en zich aanpast aan het apparaat van weergave. Je website is dus bijna altijd goed leesbaar op verschillende apparaten. Deze techniek wordt ook wel responsief ontwerp genoemd.

Zelf bijhouden?

Wil je zelf je website bijhouden? Dat is mogelijk, maar dan is wel enige kennis van html vereist! Wil je geen zorgen en getob? Lever de inhoud aan en laat mij de wijzigingen doorvoeren. Hiervoor hanteer ik voordelige tarieven!

Wil je beslist je website zelf bijhouden? Een WordPress website met behulp van een kant-en-klaar en eventueel aangepast sjabloon behoort tot de mogelijkheden. Via het WordPress CMS (content management systeem) zijn eenvoudige en kleine wijzigingen redelijk goed zelf uit te voeren. Omdat ik gespecialiseerd ben in het bouwen van 'html-websites' heeft deze optie niet mijn voorkeur.

> Bekijk mijn portfolio

Voordelig onderhoud met de Ingmar Webdesign strippenkaart!

Onderhoud van je website

Een website die up-to-date is blijft bezoekers trekken. Daarom is regelmatig onderhoud belangrijk. Of het nu gaat om het aanpassen of plaatsen van tekst, het veranderen op plaatsen van afbeeldingen of ingrijpendere wijzigingen... Het onderhoud is bij mij in goede handen.

Ik onderhoud niet alleen websites die ik zelf heb gebouwd, maar ook sites die zelf of door anderen zijn gemaakt.

IWD-strippenkaart

De 'Ingmar Webdesign-strippenkaart' is een handige en voordelige manier om voor relatief kleine onderhoudsklussen te betalen. Niet steeds een kleine factuur, maar één keer de aanschaf van een 'strippenkaart' met een bedrag naar keuze. (Een veelvoud van 5 Euro, exclusief BTW.) Het is voor beide partijen makkelijker en daarom ook voordeliger dan mijn reguliere uurtarief.

> Lees meer over de IWD-strippenkaart

Ontwerp en restyle van logo

Herkenbaar logo

Een logo moet een persoonlijk en herkenbaar visitekaartje vormen voor je bedrijf, vereniging of stichting. Het logo wordt jouw logo, dus ook jouw eigendom.

Schaalbaar logo

Bij Ingmar Webdesign wordt een logo gemaakt en het bronbestand opgeslagen als vectorafbeelding. Het voordeel van zo'n afbeelding is dat deze geschaald kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Open ontwerp

Na betaling wordt het bronbestand jouw eigendom. Je kunt het later nog (laten) aanpassen met bijvoorbeeld het open source programma Inkscape. Bij een export kan het bestand worden opgeslagen in verschillende formaten (o.a. JPG, PNG en TIFF), resoluties en kwaliteiten.

Inkscape is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

> Bekijk mijn portfolio

Huisstijl terug laten komen op Facebook, Twitter, visitekaartjes e.d.

Huisstijl waarmee je thuis kunt komen

Laat je logo, vormen en kleurgebruik terugkomen op op de media die jij gebruikt. Dit kan zijn op visitekaartjes, documenten voor correspondentie, facturen, nieuwsbrieven en reclamemateriaal.

Sociale media in stijl

Ik help je ook graag op weg om bijvoorbeeld je Facebook-, twitter- of Google+pagina te laten aansluiten bij jouw huisstijl.

Deze sociale media kunnen ook geïntegreerd worden in je website. Tweets van Twitter kunnen op je website verschijnen, bezoekers met een Facebookaccount kunnen je pagina 'liken'.

> Bekijk mijn portfolio

Fotografie voor je website

Fotografie

Foto's en afbeeldingen brengen een groot deel van de boodschap over en ondersteunen de tekst op je website. Ik kom graag langs om de boodschap die je wilt uitdragen te vangen in één of meerdere foto's.

Eigen foto's gebruiken?

Natuurlijk zijn je eigen foto's te gebruiken voor je website. De kwaliteit van de foto's moet wel voldoende zijn. Enkele zaken die invloed hebben op de kwaliteit zijn:

  • De kwaliteit van de gebruikte camera en lenzen.
  • De sterkte van de eventueel gebruikte jpg-compressie.
  • De scherpte van het onderwerp.
  • De compositie van het onderwerp.
  • De lichtval (tegenlicht, flitslicht, contrasten)
  • De resolutie van de foto.

Heb je vragen over de bruikbaarheid van je eigen foto's? Neem gerust contact met mij op.

> Bekijk mijn portfolio

Foto's bewerken en optimaliseren voor websites en sociale media

Beeldbewerking

Soms moet een foto aangepast worden om deze mooi in de website te laten passen. Kleuren aanpassen, teksten toevoegen of delen 'uitknippen' en weer samenvoegen zijn veel voorkomende bewerkingen.
In mijn portfolio vind je voorbeelden uit projecten waaraan ik gewerkt heb.

Naast het bewerken van foto's kunnen ook afbeeldingen bewerkt worden. Een grote verzameling vrij te gebruiken afbeeldingen is de vinden op de website van openclipart.org

> Bekijk mijn portfolio

Advies over gebruik van opensource software en besturingssystemen

Advies

Zelf heb ik meer dan tien jaar ervaring met diverse open source software pakketten en later ook besturingssystemen.
Veel open source software is vrij en zonder kosten te gebruiken. Van een software pakket zijn vaak meerdere variaties en verschillende versies voor verschillende besturingssystemen (Windows, OS X of Linux)

Daarnaast is de kracht van open source, dat iedereen kan bijdragen aan het ontwikkelen van software. Niet iedereen is softwareontwikkelaar, grafisch ontwerper of vertaler. Ook de gewone gebruiker kan zijn steentje bijdrage door het doorgeven van gevonden bugs in (beta)software.

Met deze software heb ik onder andere ervaring:


Wil je advies? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Meer open source alternatieven vind je op www.osalt.com. Achtergrondinformatie over open source vind je op Wikipedia.

> Neem contact op

Installatie van open source software

Installatie

Meestal geeft het installeren van open source software geen problemen. Het installeren van Ubuntu of Linux Mint gaat vaak eenvoudiger en sneller dan het installeren van Windows, maar soms kan het ook wat lastiger zijn. Meestal werkt de pc of laptop direct probleemloos, maar soms is enig speurwerk nodig om zaken zoals wifi aan de praat te krijgen.

Daarnaast werkt niet altijd alle randapparatuur met Linux. Sommige fabrikanten leveren geen drivers voor Linux. Het kan zijn dat je scanner of printer niet werk. Kijk voordat je hardware aanschaft of deze onder Linux werkt. Dat is de investering waard, wat je krijgt er een mooie, stabiele en veilige werkomgeving voor terug. Het mooie is dat er regelmatig updates komen voor het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's. Met één klik is het hele systeem weer up-to-date!

Niet alle software heeft een variant die onder Linux draait. Gelukkig zijn er vaak goede alternatieven. Als die er niet zijn, zijn er twee mogelijkheden. Windowsprogramma's draaien onder Wine of Windows installeren in VirtualBox.

> Neem contact op